graphicanews

Ειδήσεις

upm paper ena

Μείωση παραγωγής για την UPM Paper

την 31 Οκτωβρίου, 2017

Η UPM, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χαρτιών εκτύπωσης παγκοσμίως, ανακοίνωσε την απόφασή του να τερματίσει τη λειτουργία της μηχανής παραγωγής χαρτιού με τον αριθμό 5, η οποία λειτουργεί στην πόλη Blandin στην πολιτεία της Minnesota στις Η.Π.Α.
Η απόφαση αναμένεται να έχει υλοποιηθεί πλήρως το αργότερο έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018 και πρόκειται να μειώσει την παραγωγή χαρτιού για περιοδικά, φυλλάδια κ.λπ. κατά 128.000 τόνους ετησίως.
Αιτία της απόφασης αυτής είναι τόσο η φθίνουσα πορεία της ζήτησης για επιχρισμένα χαρτιά περιοδικών, αλλά και η μεγάλη προσφορά που υπάρχει στην αγορά του χαρτιού στη Βόρεια Αμερική.
Παράλληλα, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα περιστολής εξόδων παραγωγής, η UPM Paper πρόκειται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της παραγωγής και σε διάφορα εργοστάσια στην Ευρώπη.
UPM Dorpen MillΠιο συγκεκριμένα πρόκειται να αυτοματοποιηθούν οι εργασίες στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Dörpen στη βόρεια Γερμανία, όπου απασχολούνται 1300 άνθρωποι και παράγονται 1.35 εκατομμύρια τόνοι χαρτιού ετησίως.
Συνολικά, περίπου 223 θέσεις εργασίας θα χαθούν από τη μονάδα παραγωγής στη Γερμανία και άλλες 150 στη βόρεια Αμερική, ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία οι αλλαγές αυτές θα αποφέρουν περίπου 30 εκατ. Ευρώ ετησίως.

"Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για χαρτιά εντύπων φθίνει - και η πτώση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί. Οι υπάλληλοί μας έδιναν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες αγοράς, και λυπούμαστε για τον αντίκτυπο που θα έχουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα στο προσωπικό μας στην πόλη Dörpen και στη Blandin. Ωστόσο, πρέπει να προσαρμόσουμε τις δραστηριότητές μας στη ζήτηση και να διασφαλίσουμε την επιτυχία της UPM Paper ENA μακροπρόθεσμα ", λέει ο Winfried Schaur, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της UPM Paper ENA.